پکیج برقی وسیله ای است که علاوه بر گرم کردن آب مصرفی قابلیت گرم کردن سیستم رادیاتورها را نیز دارد. پکیج های برقی کارکردی مشابه پکیج ها گازی دارند و تنها تفاوت آن در ورودی آن می باشد، در پکیج های گازی ورودی دستگاه گاز شهری یا کپسول است و در پکیج های برقی ورودی انرژی برق می باشد.
پکیج ها در دو نوع دیواری و زمینی وجود دارند. با توجه به حجم و کاربری فضا و مقدار آبی که نیاز به گرم شدن دارد در اندازه ها و ظرفیت های متفاوتی ارائه می شود، پکیج های برقی نسبت به گازی از امنیت بشتری برخوردار است و هزینه مصرف انرژی آن نیز کمتر است.
در پکیج برقی در زمانی که تقاضای آب گرم مصرفی وجود داشته باشد ، آب گرم موجود در مبدل پکیج حرارتی وارد مبدل دیگری به نام مبدل ثانویه که وظیفه ی تامین آب گرم مصرفی دارد و معادل منبع آب گرم مصرفی در موتورخانه است می شود و در آنجا آب ورودی را گرم کرده و به مصرف کننده ی آب گرم می فرستد. وظیفه ی تغییر مسیر آب خروجی از مبدل اولیه به وسایل پخش کننده ی حرارت یا مبدل ثانویه بر عهده ی قطعه ای به نام شیر سه راهه است شیر سه راهه دارای یک ورودی از مبدل اولیه و دو خروجی است که همواره یکی از خروجی ها بسته و دیگری باز می باشد. تعیین باز و بسته بودن خروجی ها به وسیله ی فلوسوییچ انجام می شود. فلو سوییچ نوعی کنترل کننده است که تقاضای آب گرم مصرفی را حس کرده و متناسب با آن شیر سه راهه را کنترل می کند.
پکیج های برقی به دو دسته پکیج های برقی دیواری و پکیج های برقی ایستاده (زمینی)تقسیم می شوند.
پکیج های برقی دیواری گزینه مناسبی برای مکان هایی که فضای کمی دارند و همچنین بار حرارتی زیادی ندارند همچون آپارتمان ها، منازل مسکونی با متراژ پایین و ... می باشد. این پکیج ها معمولا با برق 220 ولت قادر به تامین گرمایش محیط و همچنین آب گرم بهداشتی می باشد. پکیج های برقی دیواری نسبت به مدل های ایستاده (زمینی) قابلیت گرمایش کمتری دارند ولی هزینه نگهداری و تعمیر آن ها کمتر از مدل زمینی می باشد.
استفاده از پکیج های زمینی در مکان هایی که احتیاج به تولید گرمای بیشتری است بهتر و مقرون به صرفه تر است مکان هایی همچون ساختمان های چند طبقه و ساختمان های با مساحت زیاد از مدل زمینی بهتر است استفاده شود. پکیج های زمینی به دلیل داشتن فن باید در محیط بسته نصب شود و نمی توان آن را در فضای باز مانند بالکن یا تراس که در معرض باد هستند قرار داد ولی این ممنوعیت برای پکیج های دیواری وجود ندارد.
- ۹۸/۰۲/۲۵